11 вересня 2014
У Запоріжжі відбудеться 29-ий з'їзд колекціонерів пивної атрибутики

13-14 вересня у Запоріжжі пройде щорічна зустріч бірофілів. У рамках з'їзду учасники зможуть продегустувати пиво компанії Carlsberg Ukraine.

Цього року острів Хортиця вдруге стане місцем справжнього паломництва колекціонерів пивної атрибутики - бірофілів. Крім «пивних» цінителів із ​​різних куточків України, передбачається, що захід відвідають і однодумці з Молдови, Білорусі та країн Прибалтики.

На шанувальників пивної культури чекає насичена 2-денна програма на базі відпочинку Запорізького національного університету. За доброю традицією, перший день розпочнеться урочистим відкриттям зльоту, після чого продовжиться найулюбленішою учасниками частиною програми - біржею обміну пивною атрибутикою. За статистикою попередніх років, найпопулярнішими предметами інтересу колекціонерів стають пивні етикетки, на другому місці - пробки, на третьому - підставки під келихи.

Крім цього, відбудеться довгоочікувана дегустація різних сортів янтарного напою, в результаті якої буде обрано «Краще пиво року». Як і в попередні роки, першого дня пройде аукціон та різні пивні конкурси. На другий день, 14 вересня, колекціонери продовжать спілкування та обмін етикетками, а також стануть учасниками урочистого закриття заходу.

Відзначимо, що спеціально до з'їзду бірофілів компанія випустила лімітовану партію пива «Скіфський стан». Міцність спеціального сорту становить 8,0%, а щільність - 20,0%. Нагадаємо, раніше щорічний з'їзд бірофілів проходив в таких містах, як Львів, Кривий Ріг, Донецьк, Миколаїв, Київ.

Дмитро Назаренко, організатор з'їзду: «Ми раді, що Carlsberg Ukraine підтримує розвиток пивної культури й традицій України. Цього року Запорізький пивоварний завод святкує 40-річний ювілей, що й стало вирішальним фактором у виборі місця проведення 29-го з'їзду колекціонерів пивної атрибутики. Адже під час таких зустрічей бірофіли з різних країн світу можуть не тільки обмінюватися предметами своїх пивних колекцій, а й ділитися своїм досвідом, роблячи внесок у розвиток світових пивних традицій».