2 вересня 2014
ТМ «Львівське» прикрасила середмістя Львова настінним живописом

У cередині серпня завершився творчий проект від ТМ «Львівське» до 300-річчя Львівської пивоварні. У легендарному місті Лева на фасаді будівлі по вул. Лесі Українки, 15 з'явився захоплюючий художній розпис, на якому зображено багату історію пивоваріння Львова.

Картина площею більше 20-ти квадратних метрів символізує безперервний зв'язок поколінь, об'єднаних львівським пивом. На ній зображені представники різних епох та поколінь, які передають із рук у руки дерев'яну бочку зі смачним пінним напоєм, яким із давніх-давен славиться стародавній Львів. Нестандартне рекламне зображення виконано у 3D вимірі.

Ескіз живопису був створений Євгеном Равським, відомим львівським художником, роботи якого зберігаються у Львівській галереї мистецтв, Музеї Сучасного Образотворчого Мистецтва та приватних колекціях України, США, Норвегії, Німеччини, Польщі, Естонії, Голландії. Художній розпис стіни здійснював не менш відомий львівський художник Василь Змієвець. Він працює в станковому та монументальному живописі, його роботи знаходяться як в Україні, так і далеко за її межами.

Нагадаємо, у червні цього року на фасаді будівлі Львівської пивоварні з'явилася картина, що була створена засобами класичного академічного живопису в стилі старих майстрів. Гігантське полотно площею майже 220 квадратних метрів, на якому ожили трьохсотлітні традиції львівського пивоваріння, увійшло до Книги рекордів України як найбільший настінний живопис. Над створенням картини також працювали художники Євген Равський (розробив ескіз) та Василь Змієвець (власне займався розписом стіни).

Андрій Отрощенко, віце-президент з маркетингу компанії Carlsberg Ukraine: «ТМ «Львівське» шанує свої традиції та історію й намагається не лише зберегти, але й примножити їх. Про це свідчить відкритий у 2006 році єдиний в Україні Музей пивоваріння, встановлений у самому центрі міста пам'ятник броварям, годинник «Львівське 1715» на фасаді будівлі пивоварні,  арт-галерея на площі Коліївщини, присвячена ремісничим гільдіям Львова, та неповторний настінний живопис на стіні найстарішої в Україні броварні. Ми хочемо продовжити цю добру традицію та на цей раз показати мешканцям та гостям міста, наскільки давньою та неповторною є історія львівського пива, донести, наскільки глибокими є його корені. Адже невдовзі «Львівська пивоварня» відзначить своє 300-річчя».