11 липня 2014
Carlsberg Ukraine приєдналася до глобальної кампанії з безпеки праці та охорони здоров'я

З метою скорочення нещасних випадків на робочому місці в Carlsberg Group стартувала кампанія по зниженню рівня травматизму на робочих місцях. Нова ініціатива відображає амбіції компанії у сфері охорони праці.

Carlsberg Group фокусує увагу на здоров'ї та безпеці співробітників на всіх підприємствах Групи по всьому світу. Протягом найближчих трьох років у компанії буде запущено ряд ініціатив, спрямованих на скорочення числа нещасних випадків на робочому місці.

Нова стратегія безпеки праці та охорони здоров'я включає в себе елементи, спрямовані на досягнення нульового рівня нещасних випадків:

Щоб уникнути найбільш поширених ризиків на підприємстві будуть розроблені спеціальні програми для більш ергономічної організації робочих місць, планується підвищення обізнаності про засоби індивідуального захисту.

Також на підприємстві буде вжито заходи з підвищення безпеки водіння, безпеки транспортних засобів і рухомого обладнання, і як наслідок - запобігання причин нещасних випадків.

В рамках нової стратегії планується перегляд існуючих політик компанії. Основою для поліпшення процесів стане програма SHAPE (Safety and Health Assessment Program Excellence), яка визначить стандарти для всіх локацій і дасть старт розробці планів дій, планування сертифікацій та аудитів з використанням принципу інтегрованої системи менеджменту.

Для реалізації поставленої мети також необхідне впровадження програми підготовки менеджерів з безпеки праці та охорони здоров'я, зміцнення їх компетенцій щодо оцінки ризиків, аналізу корінних причин, розслідування нещасних випадків, і т.д.

Реалізація програми щодо зниження рівня травматизму на робочих місцях буде супроводжуватися масштабною комунікаційною кампанією. Щомісяця на глобальному рівні визначатимуться фокусні теми, відповідно до яких будуть проведені ознайомчі тренінги з керівних принципів безпеки праці та охорони здоров'я та обмін кращими практиками.

Вадим Турянчик, Менеджер системи якості Carlsberg Ukraine: «Для нас важливо змінити мислення співробітників у галузі охорони праці, щоб кожен сприймав безпеку праці як один із пріоритетів у своїй повсякденній роботі. Впровадження програм з реалізації стратегії - досить тривалий процес, який буде реалізовуватися у декілька етапів, кінцевою метою якого, є досягнення нульового рівня нещасних випадків в Carlsberg Group до 2020 року. І сподіваюся, вже в найближчий час, ми побачимо результати роботи даної ініціативи».