2 квітня 2014
Carlsberg Ukraine підтримала глобальну еко-акцію «Година Землі»

29 березня пивоварна компанія Carlsberg Ukraine в четвертий раз взяла участь в міжнародній екологічній ініціативі «Година Землі». Вже традиційно в цей день з 20:30 до 21:30 вимикають світло на Львівській пивоварні й на Київському пивоварному заводі компанії.

У цьом році на Львівській пивоварні було вимкнено рекламні вивіски, підсвітку адміністративного корпусу й ЦКТ. На Київському заводі Carlsberg Ukraine протягом години були знеструмлені рекламні вивіски, не працювало освітлення частини цехів і фасаду виробничого корпусу, а також була відключена вентиляція.

Ініціатором глобальної екологічної акції «Година Землі» є Всесвітній фонд дикої природи (World Wildlife Fund). У рамках акції він закликає всіх мешканців планети на одну годину вимкнути світло і інші не життєво важливі електроприлади, щоб таким чином звернути увагу на проблеми світового клімату.

Слід зазначити, що з року в рік «Годину Землі» підтримують все більше людей та організацій. Вперше акція відбулась у 2007 році у Сіднеї (Австралія). Участь у ній взяли 2200 будинків і організацій. У 2008 році акція переросла в глобальний рух, і кількість учасників зросла до 50 мільйонів чоловік. У тому ж році в рамках проекту на годину було вимкнено освітлення видатних історичних та архітектурних пам'яток, серед яких Колізей (Рим, Італія), міст «Золоті ворота» (Сан-Франциско, США), Сіднейський оперний театр (Австралія) і буддистський храм Ват-Арун (Бангкок, Таїланд).

Більш детальну інформацію про подію ви можете отримати за посиланням: www.earthhour.org

Юрій Бикоріз, Перший заступник генерального директора Carlsberg Ukraine: «Наша компанія регулярно підтримує проведення екологічної акції «Година Землі» в Україні. З року в рік ми намагаємося розширити список об'єктів, що відключаються, тому що для нашої компанії турбота про довкілля є стратегічним питанням. Ми постійно скорочуємо споживання природних ресурсів та електроенергії при виробництві напоїв, щоб мінімізувати наш вплив на навколишнє середовище».