22 жовтня 2012
Юрій Бикоріз, Віце-президент Carlsberg Ukraine, взяв участь у міжнародному енергетичному форумі REF Kyiv 2012

16–17 жовтня 2012 року в Києві відбувся IV Міжнародний форум із відновлюваної енергетики та енергоефективності REF Kyiv 2012. На заході, який є однією з ключових подій у сфері стійкої енергетики України, виступив Юрій Бикоріз, Перший заступник Генерального директора та Віце-президент із Supply Chain компанії Carlsberg Ukraine.

Під час свого виступу пан Бикоріз розповів про практичний досвід підвищення енергоефективності на базі виробничих потужностей Carlsberg Ukraine. Як відомо, компанія приділяє особливу увагу проектам, спрямованим на зниження впливу виробництва на навколишнє середовище та на підвищення енергоефективності. Завдяки таким програмам у період із 2009-го по 2011 рік компанії вдалося знизити споживання електроенергії на 8%, тепла — на 20% і води — на 16%. Слід зазначити, що сьогодні показники Carlsberg Ukraine по споживанню води та енергії в цілому є найнижчими в галузі.

Крім того, завдяки впровадженню біогазових установок, із 2009 року Carlsberg Ukraine вдалося істотно знизити споживання природного газу. У 2011 об'єм використання біогазу склав 543 тис. куб. метрів. Таким чином, середнє річне заміщення природного газу біогазом на Запорізькому заводі компанії складає сьогодні 10,6%, на Київському — 3,1%.

Слід зазначити, що за традицією Міжнародний форум із відновлюваної енергетики та енергоефективності зібрав лідерів галузі, керівників галузевих відомств, девелоперів та виробників обладнання, фінансистів та інвесторів, міжнародних експертів та представників профільних асоціацій для обговорення актуальних питань у сфері відновлювальної енергетики та енергоефективності. У 2012 році форум відбувся за офіційної підтримки Державної агенції з питань енергоефективності та енергозбереження України.

Юрій Бикоріз, Перший заступник Генерального директора і Віце-президент із Supply Chain компанії Carlsberg Ukraine: «Форум із відновлюваної енергетики та енергоефективності надав учасникам можливість обмінятися досвідом із колегами та потенційними підрядниками у сфері підвищення енергоефективності підприємств. Цього року наша компанія вперше взяла в ньому участь, презентувавши проекти в сфері сталого розвитку. Підвищення енергоефективності виробництва — один із пріоритетних напрямків для Carlsberg сьогодні, адже скорочуючи споживання природних ресурсів, ми, відповідно, знижуємо наш вплив на навколишнє середовище».