26 вересня 2012
Carlsberg Ukraine використовує для вторинної упаковки продукції тільки матеріали із вторсировини

Carlsberg Ukraine приділяє особливу увагу питанням екології в рамках політики корпоративної соціальної відповідальності. Для вторинної упаковки продукції компанія використовує тару, виготовлену із переробленого паперу, що суттєво скорочує кількість твердих побутових відходів, а також знижує потребу компанії у первинній сировині.

Щорічно на трьох заводах компанії, розташованих у Києві, Запоріжжі та Львові, використовується близько 10 млн м2 продукції, виготовленої із гофрованого картону. Це так звані гофролотки та гофропідложки — ящики і піддони, які використовуються для пакування продукції.

На сьогоднішній день 90% всього обсягу цього пакувального картону повністю складається з переробленого паперу, а ще 10% містить у собі як вторсировину — макулатуру, так і первинну сировину — целюлозу. У якості вторсировини використовуються паперові етикетки, а також гофроматеріали, що були у використанні. Щорічно заводи компанії використовують близько 4 500 тон гофролотків та підложок із вторсировини. Використання таких пакувальних матеріалів допомагає рятувати близько 45 тис. дерев щороку.

Нагадаємо, що Carlsberg Ukraine також вторинно використовує скляну тару. У 2011 році компанія вторинно використала більше 400 млн скляних пляшок. За рахунок скорочення більш ніж на 2/3 потреб у закупівлі та поставках нової скляної тари, Carlsberg Ukraine сприяє суттєвому зниженню рівня емісії СО2 у навколишнє середовище, який, як відомо, виробляється при виробництві нових пляшок.

Юрій Бикоріз, Перший заступник Генерального директора Carlsberg Ukraine: «Для упаковки пива ми щорічно використовуємо стільки гофролотків і підложок, що ними можна було б застелити 1 400 футбольних полів. Однак ми можемо сказати, що робимо все можливе, щоб при виробництві цієї величезної кількості упаковки вплив на навколишнє середовище був мінімальний — практично 100% нашої сировини — це вторинні матеріали».