25 вересня 2012
Carlsberg Ukraine увійшла до ТОП-20 платників податків України

Компанія Carlsberg Ukraine, один з провідних виробників пива, слабоалкогольної та безалкогольної продукції в Україні, увійшла до списку найбільших та найсумлінніших платників податків країни, за версією популярного всеукраїнського тижневика «Кореспондент».

До списку увійшло 20 державних та приватних компаній, які за підсумками 2011 року заплатили найбільше податків до державного бюджету України. У цілому перелік найбільших платників податків складається з 11 іноземних та 9 вітчизняних компаній, серед яких 3 представляють держсектор. Компанія Carlsberg Ukraine (Пиво-безалкогольний комбінат «Славутич»), яка в 2011 році перерахувала до бюджету більше 1 млрд. гривень, займає 16 місце рейтингу «Кореспондента».

Рейтинг складено за даними Державної податкової служби України, Агенції з розвитку інфраструктури фондового ринку України, Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку та компаній-учасниць списку найбільших регіональних платників податків.

Віталій Сич, головний редактор журналу «Кореспондент»: «Цей рейтинг, в якомусь сенсі, унікальний, тому що Державна податкова служба України не видає дані про найбільших платників податків країни, вважаючи це конфіденційною інформацією. Видає лише ТОП-5 найбільших платників податків за регіонами. Тому ми витратили два місяці, щоб зібрати цю інформацію разом. Високе місце Carlsberg Ukraine у рейтингу підтверджує тезу про те, що іноземні компанії дотримуються високих стандартів щодо сплати податків. Упевнений, що так буде й надалі».

Петро Чернишов, Генеральний директор компанії Carlsberg Ukraine: «Наша компанія веде чесний бізнес, ґрунтуючись на вимогах українського законодавства та європейських стандартах Групи Carlsberg. Своєю діяльністю ми доводимо, що незалежно від ринкових показників і розмірів компанії, можна успішно та відповідально розвиватися в нашій країні, якщо за основу взяти фундаментальні принципи відкритості».