11 вересня 2012
На Київському заводі Carlsberg Ukraine завершилася модернізація очисних споруд

Завершилась планова реконструкція очисних споруд Київського заводу Carlsberg Ukraine. Модернізація цих об'єктів дозволила покращити якість стічних вод та збільшити виробництво біогазу, а також посилити безпеку умов праці персоналу компанії.

Перші очисні споруди компанії були побудовані ще 2005 року на Запорізькому заводі Carlsberg Ukraine. У 2009 на цьому заводі було запущено другу чергу, можливості якої дозволили не тільки очищувати стоки, але й виробляти біогаз. У цьому ж році очисні споруди з біогазовою установкою були побудовані і на Київському заводі.

Завдяки даному проекту, а також іншим енергозберігаючим проектам компанії, за 3 роки Carlsberg Ukraine вдалося істотно знизити споживання природного газу. На Запорізькому заводі порівняно з 2009 роком його споживання зменшилося на 20% і за підсумками першого півріччя 2012 року склало 10%. На Київському заводі, завдяки нинішній реконструкції, заміщення природного газу біогазом склало 8%.

Таким чином, Carlsberg Ukraine прагне мінімізувати свій вплив на навколишнє середовище.

Біогаз — це продукт життєдіяльності органічних речовин і активного мулу (сукупності біологічно активних мікроорганізмів, які переробляють забруднюючі речовини). Це екологічний вид палива, оскільки його виробництво базується на очищенні стічних вод підприємств.

Юрій Бикоріз, Перший заступник Генерального директора Carlsberg Ukraine: «Наша компанія на постійній основі впроваджує виробничі інноваційні проекти, що сприяють скороченню споживання теплової енергії, електроенергії та води. Біогазові установки дозволяють нам зменшити споживання природного газу і, як наслідок, зменшити загальну емісію СО2 у навколишнє середовище. Остання модернізація очисних споруд Київського заводу дозволила збільшити виробництво біогазу практично в три рази — до рівня 1,5 тисяч м3 на день».