10 вересня 2012
Carlsberg Ukraine піклується про безпеку на дорогах

За підсумками двох останніх років відсоток аварійності службового автопарку компанії Carlsberg Ukraine знизився на 75%. Такого результату вдалося досягти завдяки довгостроковій програмі «Безпека за кермом», яка діє в компанії з 2008 року.

Сьогодні в автопарку Carlsberg Ukraine знаходиться близько 500 автомобілів, які щоденно здійснюють рейси всією країною. Для підвищення рівня безпеки працівників-автомобілістів та покращення загальної ситуації на дорогах України, у 2008 році в компанії стартував проект із безпеки дорожнього руху. За час існування проекту аварійність автопарку вдалося зменшити з 28% у 2008 до 7% у першому півріччі 2012 року.

У рамках проекту «Безпека за кермом» усі працівники компанії, які керують службовим транспортом, проходять обов'язкову атестацію на знання правил дорожнього руху. Тестування в обов'язковому порядку проходить і весь менеджерський склад компанії, а також нові працівники. Слід зазначити, що ті співробітники Carlsberg Ukraine, які не здають тест після трьох спроб, відсторонюються від керування службовими автомобілями. Відзначимо, що в 2011 році тест успішно пройшли 95% співробітників «за кермом».

Окрім цього, в рамках програми «Безпека за кермом» співробітники департаменту продажів, які частіше за інших користуються автомобілем, проходять тренінг «Прогноз дорожніх ситуацій». Ціль даного тренінгу —допомогти автомобілістам проробити складні ситуації на дорозі.

Крім навчальних заходів, програма передбачає штрафування за порушення правил дорожнього руху. Наприклад, якщо водій та його пасажир не пристебнуті ременем безпеки при управлінні автомобілем, водій зобов'язується виплатити штраф. У випадку повторення даного порушення, працівник на місяць відсторонюється від управління автомобілем. Для контролю процесу на всіх парковках підприємства встановлені відеокамери.

Юрій Бикоріз, Перший заступник Генерального директора Carlsberg Ukraine: «Ми піклуємося про безпеку нашої продукції для споживачів, охорону праці для працівників підприємства, екологічну безпеку всієї нашої діяльності для навколишнього середовища. Однак важливо пам'ятати й про безпеку на дорогах наших працівників-автомобілістів, які щодня проїжджають сотні кілометрів. «Безпека за кермом» — це стратегічно важливий проект, який допомагає нам захистити як працівників компанії, так і інших автомобілістів».