7 червня 2012
Акціонери компанії «Ергопак» обрали Петра Чернишова незалежним директором

У травні 2012 року акціонери компанії «Ергопак», провідного українського виробника та дистриб'ютора господарсько-побутових товарів, обрали Петра Чернишова, Генерального директора Carlsberg Ukraine, незалежним директором.

Позицію незалежного директора Петро Чернишов буде займати протягом року, починаючи з 10 травня 2012 року. На даній посаді перед паном Чернишовим стоять амбітні цілі по зміцненню лідерських позицій компанії «Ергопак» на ринку. У рамках призначення Петро Чернишов буде консультувати менеджмент «Ергопаку» відносно бізнес-рішень з управління компанією, маркетингу брендів та фінансових питань.

Компанія «Ергопак» почала свою діяльність у 1996 році з імпорту товарів для дому. У 1999 році компанія запустила власне виробництво. Починаючи з 2001 року, підприємство активно розвивається. У 2006 році були залучені капітальні інвестиції від Horizon Capital — провідного фонду прямого інвестування в Україні, а в 2010 році компанія залучила кредит від Європейського банку реконструкції та розвитку. На сьогоднішній день «Ергопак» широко відома компанія серед українських споживачів завдяки флагманським брендам «Дрібниці життя» та «Domi». У 2011 році зростання продажів компанії склало 27%.

У Петра Чернишова великий досвід роботи на вищих керівних позиціях. У червні 2006 року пан Чернишов був призначений Спостережною Радою компанії на посаду Генерального директора Carlsberg Ukraine. До цього часу, починаючи з 1999 року, займав декілька позицій у компаніях групи ВВН, працюючи в різний час у трьох країнах — від бізнес-контролера у Центральному офісі ВВН у м. Стокгольмі до Віце-президента з фінансів пивоваренної компанії «Балтика», м. Санкт-Петербург. У 1996 – 1999 рр. будував кар'єру в компанії АББ (Асеа Браун Бовері) — АВВ (Asea Brown Boveri), працюючи в Італії, Швеції, Росії. В Асеа Браун Бовері Петро обіймав декілька посад, остання з яких — директор з фінансів АББ Індастрі (ABB Industry), м. Москва.

Відзначимо, що Петро Чернишов є одним із кращих менеджерів України. У 2006 році Петро увійшов у десятку кращих ТОП менеджерів України за версією журналу «Компаньйон», а у 2007 році — за версією щорічного рейтингу «ТОП-100. Кращі топ-менеджери України». Починаючи з 2008 року, Петро Чернишов щорічно обирається до складу Ради директорів Американської торговельної палати в Україні, що свідчить про високу довіру, якою користується Генеральний директор Carlsberg Ukraine у професійної спільноти.

Андрій Осипов, Генеральний директор «Ергопак»: «Ми очікуємо, що компетенції пана Чернишова та його глибоке знання споживчого ринку України допоможуть нам у подальшому зміцненні лідерства компанії „Ергопак″».

Петро Чернишов, Генеральний директор Carlsberg Ukraine: «Нове призначення у раду директорів дуже цікаве для мене, оскільки дозволить застосувати знання та свій менеджерський досвід роботи в Україні на новій ниві. Безперечно, це велика відповідальність, новий ринок, але це хороший виклик для мене як для професіонала».

Оксана Страшна, Партнер компанії Horizon Capital: «Ми раді, що пан Чернишов прийняв пропозицію стати незалежним директором. Він приносить із собою безцінний досвід успішного ведення FMCG бізнесу в Україні, глибоке розуміння локальних умов бізнесу, а також кращі західні ділові практики. Крім того, ми очікуємо, що він зробить цінний внесок у триваючий процес побудови корпоративного управління в компанії. Залучення пана Чернишова — один із прикладів того, як Horizon допомагає своїм портфельним компаніям розвиватися та підвищувати свою вартість».