26 березня 2012
Результати 2011 року підтверджують, що Carlsberg Group є найефективнішим світовим виробником пива

У 2011 році Carlsberg Group зменшила споживання енергії на 9,3%, води — на 5,6%. У цей же час викиди CO2 в атмосферу зменшились на 8,3% за звітний період.

2011-й став визначальним роком для Carlsberg Group у плані просування програм у сфері корпоративної соціальної відповідальності (КСВ) за вісьма напрямками: «Піклування про навколишнє середовище», «Відповідальне споживання», «Взаємодія зі спільнотою», «Маркетингові комунікації», «Трудові права та права людини», «Охорона праці та техніка безпеки», «Ділова етика», «Відповідальні закупівлі».

За найвищі результати екологічних програм серед світових виробників пива Carlsberg Group потрапила в п'ятірку кращих компаній рейтингу Newsweek Green 2011.

Джанда Кампос, Віце-Президент з корпоративної соціальної відповідальності та зв'язкам із громадськістю Carlsberg Group: «Ми задоволені прогресом, якого досягли в інтеграції КСВ до ланцюга наших цінностей. Ми розуміємо, що для нашого довготривалого успіху ми повинні не просто рости, а рости відповідально. У 2011 році ми досягли хороших результатів на багатьох регіональних ринках».

Ще однією важливою подією для Carlsberg Group у 2011 році стало інвестування у відновлення очисних споруд пивоварного підприємства Hyderabad Brewery (Індія), де очікувана річна економія води має скласти 58,5 млн л. У той же час, на заводі Carlsberg у Гуангдонг (Хойчжоу, Китай), завдяки застосуванню пари з котлів, що працюють на біомасі, компанії вдалося зменшити викиди CO2 на 35%.

Інвестиції, спрямовані на покращення екологічного менеджменту та додаткову освіту співробітників компанії, є необхідними умовами досягнення успіху. Але в той же час пані Кампос стверджує, що екологічна відповідальність компанії не обмежується заводами компанії Carlsberg: «Carlsberg регулярно вживає заходи для зменшення свого впливу на навколишнє середовище. Однак більша частина викидів вуглецю в атмосферу при виробництві наших напоїв пов'язана з виготовленням продукції, що закуповується у постачальників, — наприклад, пакувальних матеріалів. Щоб краще розуміти, як зменшити «вуглецевий слід», що залишають наші підприємства, на початку 2011 року британський підрозділ компанії створив «Спілку Захисту Навколишнього Середовища Carlsberg». Ми запросили вступити до цієї організації наших найбільших постачальників, щоб разом спробувати скоротити кількість вуглецевих викидів в усьому ланцюжку поставок. Та ми домоглися вражаючих результатів: у 2011 році компанія Carlsberg Великобританія зменшила викиди вуглецю на 22% порівняно з минулим роком. Я хочу підкреслити, що «Спілка Захисту Навколишнього Середовища Carlsberg» є пілотною програмою для Carlsberg Group».

Швейцарське представництво компанії Carlsberg, лідер локального ринку — пивоварня Feldschlösschen, пропонує своїм покупцям опцію нейтральної доставки CO2. Це означає, якщо клієнт вирішить скористатися новою послугою, відділ логістики компанії прорахує для нього об'єм викидів CO2, пов'язаних із процесом доставки. Дані викиди будуть погашені CO2 кредитами. Прибуток з таких кредитів згодом буде інвестовано в проекти із захисту клімату.

Стосовно охорони навколишнього середовища, Carlsberg фокусується на трьох ключових сферах — вода, енергія та викиди CO2. Також компанія приділяє особливу увагу галузі пакувальних матеріалів, де, як ми сподіваємося, зможемо досягти реальних змін.

Раніше компанія Carlsberg робила особливий наголос на утилізації відходів. Наразі ж Carlsberg націлений на скорочення кількості використання пакувальних матеріалів у виробництві. Тому при поширенні своєї продукції компанія практикує їх повторне використання та переробку. Джанда Кампос: «Наші слова підкріплені діями. В якості прикладу можу сказати, що в 2011 році на всіх об'єктах виробництва проводилось ретельне оцінювання ризиків води, і хоча спільні результати досить обнадійливі, там, де необхідно, було розроблено план дій. 2011 рік став для нас поворотним, и тепер ми знаходимося на шляху до досягнення наших цілей 2013 року».