12 березня 2012
Carlsberg Group опублікувала он-лайн звіт із корпоративної соціальної відповідальності за 2011 рік

Пивоварна компанія Carlsberg Group опублікувала інтерактивний звіт про підсумки діяльності з корпоративної соціальної відповідальності (КСВ). Ознайомитися з повною версією звіту можна за посиланням

У КСВ-звіті компанії за 2011 рік зібрано інформацію про прогрес, досягнутий Групою за 8 ключовими КСВ-напрямками: «Піклування про навколишнє середовище», «Відповідальне споживання», «Взаємодія зі спільнотою», «Маркетингові комунікації», «Трудові права та права людини», «Охорона здоров'я та техніка безпеки», «Ділова етика», «Відповідальні закупівлі». Також в інтерактивному документі представлено цілі Carlsberg Group із КСВ на 2012-2013 роки. Звіт побудовано на підставі даних, наданих компаніями Групи, в тому числі й Carlsberg Ukraine.

Варто відзначити, що протягом 2011 року в рамках реалізації КСО проектів компанії вдалося досягти високих результатів у сфері захисту навколишнього середовища завдяки зменшенню викидів СО2 в атмосферу, а також економії води та електроенергії. Загалом Група Carlsberg зменшила витрати теплової енергії на 10%, споживання води — на 5,6%. У свою чергу Carlsberg Ukraine домоглася зниження витрат води на 17%. Наразі підприємства Carlsberg Group в усьому світі використовують приблизно 3,3 гл води для виробництва 1 гл пива, що є одним з кращих показників серед компаній-виробників пива у світі. Викиди СО2 в атмосферу порівняно з показниками 2010 року скоротилися на 8,6%.

Таких успіхів групі вдалося досягти завдяки тому, що у 2011 році зусилля робочої групи були спрямовані на підвищення продуктивності компанії, включаючи логістику, постачання, дослідження та інші ініціативи.
Відзначимо, що звіт Carlsberg Group складено згідно з принципами Глобального договору ООН і за індикаторами Глобальної ініціативи зі звітності GRI (Global Reporting Initiative — некомерційної організації, яка розробила один із найпоширеніших світових стандартів із екологічної звітності).

Юрій Бикоріз, Перший заступник Генерального директора Carlsberg Ukraine: «Щорічний звіт Carlsberg Group з КСВ особливо цікавий тим, що показує комплексний прогрес, адже дані, які відображені в ньому, подають усі компанії, які входять до складу Групи Carlsberg. Окрім цього, у 2012 році Carlsberg Ukraine планує вперше випустити локальний звіт про прогрес із КСВ компанії в Україні. Ми вважаємо, що чесність, відкритість і відповідальність — це сучасний підхід до бізнесу».