5 березня 2012
За два роки Carlsberg Ukraine зменшила споживання енергоресурсів на 15%

У 2011 році пивоварній компанії Carlsberg Ukraine вдалося зменшити споживання електроенергії, тепла та води у середньому на 15%. Курс на збереження природних ресурсів компанія взяла ще у 2009 році, коли розробила та впровадила проект під назвою «1715». Як і одноіменний пивний бренд «Львівське 1715», проект виявився досить успішним.

Метою проекта «1715» є досягнення оптимального співвідношення споживання тепло- та електроенергії, води, а також зростання продуктивності праці співробітників під час виробництва пива. 1715 — це формула оптимального споживання ресурсів для отримання якісного продукту.

Завдяки структурній роботі компанії Carlsberg Ukraine вдалося знизити витрати енергоресурсів, що в свою чергу привело до більш економного та осмисленого їх обліку та використання, а також суттєвого зниження впливу на навколишнє середовище. За три роки в рамках «1715» вдалося досягти значних результатів. З 2009 року по 2011 рік (включно) споживання теплової енергії скоротилося на 20%, споживання електроенергії — на 8%, споживання води — на 17%.

«1715» не єдиний проект, який було розроблено та впроваджено спеціалістами Carlsberg Ukraine для оптимізації споживання природних ресурсів. Так, на Київському та Запорізькому заводах Carlsberg Ukraine уведено в експлуатацію очисні споруди, що крім очищування стічних вод дозволяють отримувати та використовувати біогаз. В свою чергу застосування біогазу дозволяє значно скоротити споживання природного газу.

Юрій Бикоріз, Перший заступник Генерального директора Carlsberg Ukraine: «Найважливішою задачею в рамках нашої діяльності з корпоративної соціальної відповідальності є дбайливе ставлення до природних ресурсів. Адже від цього залежить як якість продукту, що ми випускаємо, так і умови життя наших споживачів. Завдяки проекту «1715» ми домоглися суттєвого зниження споживання електроенергії, води, тепла та продовжуємо працювати над тим, щоб мінімізувати наш вплив на навколишнє середовище».