22 березня 2011
«Славутич», Carlsberg Group підтримає Годину Землі

26 березня пивоварна компанія «Славутич» підтримає глобальну екологічну ініціативу Година Землі. У цей день на території Львівської пивоварні, яка входить до складу компанії, с 20:30 до 21:30 буде вимкнене освітлення.

Година Землі — міжнародна еко-акція Всесвітнього фонду дикої природи, яка традиційно проходить у останню суботу березня. З року в рік ініціатива здобуває підтримку все більшої кількості людей і організацій. Очікується, що 26 березня 2011 року в 20:30 за місцевим часом більше мільярда людей на всіх континентах вимкнуть світло та інші не життєво важливі електроприлади на одну годину, щоб звернути увагу на проблеми світового клімату.

У 2011 році компанія «Славутич» вперше братиме участь в цій екологічної акції, яка спрямована на залучення уваги до глобальної проблеми кліматичних змін. У рамках години Землі на Львівській пивоварні буде вимкнена зовнішня реклама «Тут народжується легенда, підсвічування великої рекламної конструкції з логотипом ТМ «Львівське», освітлення території, підсвічування однієї зі стін пивоварні, а також освітлення на ЦКТ.

Година Землі — подія, що відповідає цілям і принципам ведення бізнесу компанії Carlsberg. У 2011 році ініціативу підтримають 20 компаній Carlsberg Group по всьому світу, оскільки турбота про довкілля є важливою складовою стратегії корпоративної соціальної відповідальності компанії.

Вперше Година Землі була організована в 2007 році в Сіднеї (Австралія). Участь у ньому взяло 2200 домівок та організацій. У 2008 році акція переросла в глобальний рух, і число учасників зросло до 50 мільйонів чоловік. У цьому ж році в рамках проекту на годину було вимкнено освітлення видатних історичних та архітектурних пам'яток, серед яких Колізей (Рим, Італія), міст «Золоті ворота» (Сан-Франциско, США), Сіднейський оперний театр (Австралія) і буддистський храм Ват-Арун (Бангкок, Таїланд). Втретє акція зібрала сотні мільйонів прихильників з більш ніж 4000 міст у 88 країнах.

Офіційний сайт події http://www.earthhour.org/

Юрій Бикоріз, Перший заступник Генерального директора «Славутич», Carlsberg Group: «Питання охорони навколишнього середовища — одне із ключових у нашій КСВ-стратегії. Ми — динамічна компанія і будуємо свій бізнес на принципах соціальної відповідальності. У цьому році «Славутич» вперше візьме участь у Годині Землі, але екологічні ініціативи ми підтримуємо на регулярній основі. Наприклад, у минулому році на підприємстві було встановлено утилізаційне обладнання для зниження викидів CO2 в атмосферу, запущений проект очисних споруд. І звичайно, у всій нашій діяльності ми дотримуємося принципів енергоефективності».