15 вересня 2010
Якість та безпека продукції компанії «Славутич», Carlsberg Group гарантовані ISO 22000

В кінці серпня Запорізький і Київський пивоварні заводи «Славутич» пройшли сертифікаційний аудит на відповідність міжнародним стандартам Системи менеджменту в області безпеки харчової продукції ISO 22000:2005.

Аудит заводів «Славутич» провела сертифікаційна компанія «TUV SUD».Команда українських аудиторів під контролем спостерігача з Польщі здійснила глибокий аналіз діючих на заводах процедур управління виробничими процесами. Також експерти оцінили рівень знання п ерсоналом стандартів і норм управління за системою безпеки продукції НАССР, яка забезпечує контроль на всіх етапах процесу виробництва, зберігання і реалізації продукції.

За результатами аудиту було зроблено висновок про те, що система НАССР на заводах компанії відповідає стандарту ISO 22000:2005 та забезпечує високу якість та безпечність продукції на всіх етапах виробництва.

Нагадаємо, що стандарт ISO 22000:2005 «Системи безпеки харчових продуктів — Вимоги до всіх організацій протягом всього ланцюга виробництва харчових продуктів» був опублікований Міжнародною організацією ISO в 2005 році.

Це міжнародний стандарт, який визначає вимоги до планування, реалізації, роботи, підтримки і модернізації Системи управління безпекою харчових продуктів, яка інтегрує всі елементи GMP (найкращих виробничих практик), GHP (кращих практик гігієни та санітарії) та HACCР (аналізу та мінімізації ризиків на всьому виробничому ланцюгу)

Carlsberg Group приділяє особливу увагу питанням безпеки та якості продукції.Система ISO 22000 є доказом того, що у підприємства створені всі необхідні умови для організації стабільного випуску якісної та безпечної продукції.

Юрій Бикоріз, Перший заступник генерального директора компанії «Славутич», Carlsberg Group: «Якість продукції — це ключовий пріоритет у роботі нашої компанії. Система безпеки HACCP та ISO 22000 дозволяє нам забезпечувати високі стандарти при виробництві напоїв — ми можемо контролювати не тільки власні виробничі процеси, але й відслідковувати весь життєвий цикл товару, починаючи від постачальників сировини і закінчуючи дистрибуторами і роздрібом. Крім того, це дає додаткові можливості для експорту в Європу та інші країни світу, де система НАССР є невід'ємним вимогою ».