19 травня 2010
«Славутич», Carlsberg Group стала підписантом Глобального Договору ООН

Пивоварна компанія «Славутич» приєдналася до ініціативи United Nations Global Compact. Компанія буде підтримувати глобальні ініціативи ООН, які сприяють розвитку українського співтовариства, а також захисту екології нашої країни.

Глобальний договір (Global Compact) — це добровільна ініціатива, мета якої ввести в світову практику застосування основних принципів корпоративної соціальної відповідальності (КСВ). В основі договора лежать 10 норм, які регламентують поведінку компаній у сфері прав людини, трудових ресурсів, охорони навколишнього середовища і протидії корупції. Таким чином, ініціатива ООН сприяє активному розвитку суспільства.

Слід зазначити, що «Славутич» вже давно демонструє практичне вжиття даних етнічних принципів. Протягом останніх трьох років компанія впровадила ряд проектів, які дозволяють зберігати природні ресурси і знижувати негативний вплив виробничих процесів на навколишнє середовище. Крім цього, «Славутич», Carlsberg Group реализує соціальні проекти по розвитку місцевих громад. Нещодавно серед ініціатив компанії  в цьому напрямку — облаштування двох центрів для ветеранів та літніх людей в місті Запоріжжя.

Глобальний Договір об'єднав весь світ в 1999 році. На сьогоднішній день підписантами глобальної ініціативи є більш ніж 6500 бізнес-структур та громадських організацій в 135 країнах світу. Україна приєдналася до програми в 2006 році. Зараз в нашій країні програму підтримують 142 компанії та організації.

Юрій Бикоріз, перший заступник генерального директора Carlsberg Ukraine: «Для нашої компанії підписання даної Угоди — ще один значний крок в прагненні розвивати бізнес відповідально. Ми вважаємо, що дотримання 10 основних принципів UN Global Compact сприяє не тільки відповідальному росту компанії «Славутич», але і розвитку нашої держави і суспільства».